October 1, 2022

[ad_1]

– Nå har denne streiken vart i sju dager. Den har fått store konsekvenser for våre kunder. Vi ønsker å ta et initiativ for å prøve å komme dialog, med hensikt for å løse denne konflikten.

Det sier Kjetil Håbjørg, sjef for SAS i Norge til NRK.

Selskapet er villig til å ta sitt ansvar i prosessen, og erkjenner at mekling vil kreve innrømmelser fra begge parter.

SAS sin norgessjef Kjetil Håbjørg

Sjef for SAS i Norge, Kjetil Håbjørg, sier at streiken har skapt store konsekvenser for kundene.

Foto: Aud Darrud / NRK

Roger Klokset, leder Norske Sas-flygeres forening, sier at de hele veien har vært interessert i å lande en avtale med SAS.

Han mener at det er en uke for sent å komme inn i forhandlingsrommet igjen, og at streiken er unødvendig.

– Vi har blitt presset opp i et hjørne hvor vi ikke hadde noen andre alternativer. Vi la et tilbud på bordet i siste stund av meklingen på mandag i Stockholm, som er helt unikt i skandinavisk sammenheng, og som jeg rett og slett ikke kan forstå at SAS ikke godtok, sier Klokset til NRK.

Påvirker tusenvis daglig

– Den pågående streiken påvirker tusenvis av våre kunder daglig, og mange ansatte i SAS jobber veldig hardt for å støtte berørte kunder. Det er nødvendig at partene i fellesskap får slutt på situasjonen, skriver SAS i en pressemelding mandag.

Til syvende og sist er det SAS sin langsiktige konkurranseevne som står på spill i forhandlingene, skriver selskapet.

– Vår transformasjonsplan, SAS FORWARD, krever at alle interessenter bidrar, inkludert piloter. Konkurransedyktige tariffavtaler er en forutsetning for å sikre en fremtid for SAS og for alle våre 8000 ansatte.

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.