October 1, 2022

[ad_1]

– Jeg hadde håpet å få et løp der bilkjøring var i fokus, men igjen ser det ut som om det handler om «track limits», sukket Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen underveis i Formel 1-løpet i Østerrike.

Denne helgen har det blitt kjørt totalt fire løp i både Formel 1 og Formel 2 i Østerrike. Både tilskuere og TV-seere har fått servert neglebitende dramatikk, men mange har også latt seg irritere av de mange tidsstraffene som har blitt gitt underveis.

Austrian Grand Prix

FEIRET: Charles Leclerc vant foran Max Verstappen og Lewis Hamilton.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Blant dem er den svært rutinerte Viaplay-kommentatoren Atle Gulbrandsen.

– Det er nesten en parodi, utbrøt Gulbrandsen underveis i Formel 2-løpet søndag formiddag da Dennis Hauger avanserte elleve plasser fra nummer 15 til femteplass.

Hamilton freste

Bakgrunnen for de mange tidsstraffene er brudd på den såkalte «track limiten». Det vil si at bilene hadde vært utenfor banemarkeringene mer enn fire ganger, noe som skjer hyppig på Spielberg-banen i Østerrike.

For å bli straffet må bilen ha alle fire hjulene på dekket utenfor asfalten.

Formel 1-stjernene Lando Norris og Pierre Gasly fikk begge fem sekunders tidsstraff etter å ha havnet utenfor flere ganger, noe som naturligvis preget løpene deres. Flere andre førere, som risikerte å bli straffet, uttrykket også sin frustrasjon over teamradioen, deriblant Lewis Hamilton.

Da briten fikk beskjed om at en av rundene hans ble slettet på grunn av «track limit», ropte Hamilton:

– Når?! Jeg kjørte ikke av banen.

Senere i løpet fikk han enda en advarsel.

– Det er bare «bullshit». Jeg kjørte ikke bredt, freste 37-åringen på radioen.

Oppgitt Gulbrandsen

Gulbrandsen mener at noen må ta grep på banen i Østerrike.

– Man må bygge baner med gress og grus utenfor (i stedet for dekket). Jeg synes det blir lettere parodisk når det blir sånn som i dag hvor det deles ut så mange straffer. Det blir jo vanskelig for disse førerne også. De skal ikke konsentrere seg først og fremst om å holde seg innenfor den hvite streken. Billøp handler om å komme først i mål, sa Gulbrandsen i Viaplay-studio etter Formel 2-løpet tidligere på dagen.

Carlos Sainz

TOK FYR: Carlos Sainz’ bil tok fyr underveis i løpet. Dette bildet ble tatt før dramatikken inntraff.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Sainz-bil tok fyr

I søndagens Formel 1-løp var det altså Ferrari og Charles Leclerc som gikk til topps. Han vant foran Max Verstappen og Lewis Hamilton.

Dette var Leclercs tredje seier denne sesongen. 24-åringen vant hovedløpet i Bahrain og Australia.

– Jeg var så redd. Det var så vanskelig på slutten med gassen. Det var veldig vrient, men vi kom oss i mål, sa Leclerc som fikk problemer med gassen mot slutten av løpet.

– Det var en vanskelig dag. 2.-plass er uansett et bra resultat på en tøff dag som denne, sa Verstappen.

Leclercs teamkollega Carlos Sainz var ikke like heldig. Spanjolen lå lenge an til å kunne ta 2. plass og sikre dobbelt Ferrari-seier da bilen å plutselig begynte å brenne.

Spanjolen kjørte til siden for å prøve å komme seg ut av bilen, men klarte ikke å sette den i gir og den rullet bakover.

Hjelpemannskapet kom til utsetning og fikk satt en stein bak hjulet så bilen stoppet, og 27-åringen fikk til slutt kommet seg trygt ut og ga indikasjoner på at det sto bra til med ham.

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.