November 29, 2022

[ad_1]

Det skriver selskapene i en pressemelding tirsdag morgen.

– Intensjonsavtalen innebærer at vi skal utvidet billettsamarbeidet mellom Widerøe og Norwegian, sier konsernsjef Stein Nilsen i Widerøe til NRK.

Avtalen gjør at reisende vil kunne bestille hele reisen sin gjennom ett av de to flyselskapene, selv om man må bytte selskap undervei.

Man kan også kombinere reiser i inn- og utland helt frem til destinasjonen.

– Den store fordelen for kundene er at man får hjelp av flyselskapene dersom det oppstår uregelmessigheter, og at selskapene vil ta ansvar for at man får gjennomført hele reisen.

Ingen sammenheng med SAS-streiken

Widerøe har i dag billettsamarbeid med 65 andre flyselskaper, og i 2018 inngikk de et samarbeid med Norwegian om reiser på kortbanenettet i Norge.

– Så har det vært en diskusjon om vi skulle utvide dette samarbeidet, men naturlig nok har ikke dette stått øverst på agendaen under pandemien. Derfor er det veldig gledelig at vi nå kan ta det neste steget.

Widerøe har fra før et slikt samarbeid om med SAS, og sier at dette vil videreføres.

– Har SAS-streiken noe å si for at avtalen blir inngått akkurat nå?

– Nei, denne prosessen startet lenge før det. De konkrete diskusjonene ligger seks måneder tilbake og tre måneder siden vi i Widerøe bestemte oss for at dette var riktig vei å gå. Så har det vært mye annet i denne bransjen at vi først nå, med litt feriepause, fikk tid til å sluttføre denne avtalen.

Tas i bruk til høsten

Fortsatt gjenstår noe teknisk arbeid med billettløsningen, men Nilsen sier han håper at de første passasjerene kan booke de første reisende til høsten.

Konsernsjef i Norwegian, Geir Karlsen, sier at de er svært fornøyd med samarbeidsavtalen.

– Vårt mål er at samarbeidet skal bli til beste for begge selskapers passasjerer, men også våre ansatte. På mange måter er den avtalen historisk, at to norske flyselskaper nå finner sammen, konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian.

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *