October 3, 2022

[ad_1]

Loga sámegillii

Den profilerte politikeren Bjørn Inge Mo er død. Han sovnet inn natt til søndag hjemme i Kåfjord.

Det bekrefter Troms og Finnmark fylkeskommune i en pressemelding søndag.

Mo hadde lang fartstid i politikken og var leder av Troms Arbeiderparti fra 2005 til 2014, og var også sametingsrepresentant fra 2017. Mo var også ordfører i Kåfjord kommune fra 2003 til 2015.

Det var med sjokk vi mottok det triste budskapet om Bjørn Inge Mos bortgang. Troms og Finnmark har mistet en markant politisk leder, en som alltid bydde seg frem for å målbære en sak for fylket og landsdelen, og som alltid hadde tid til å møte alle som ba om hans tid.

Det sier fylkesordfører Tarjei Jensen Bech, fylkesrådets nestleder Ronald Wærnes og leder i Troms Arbeiderparti, Nils Ole Foshaug i en felles uttalelse.

Flagg på halv stang ved fylkeshuset i Tromsø etter Bjørn Inge Mos bortgang
Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

De legger til:

Han lyttet til deres budskap, og for å gi gode råd på veien videre. Bjørn Inge så alltid mennesket først. Ung eller gammel, uansett tittel eller ligningsattest. Etter et møte med Bjørn Inge Mo satt alle igjen med hans smittende, gode humør og lune smil. Våre tanker går til Bjørn Inge Mo sin familie, uttaler fylkespolitikerne.

– En politiker folk hadde tillit til

Også statsminister Jonas Gahr Støre sørger over Mos bortgang.

– Bjørn Inge var en nær partikamerat og en politisk bauta fra nord, som vil bli dypt savnet i hele landet, i Arbeiderpartiet og på tvers av partiskillene, skriver Jonas Gahr Støre på Facebook.

Han forteller at Mo sa ja til å bli fylkesrådsleder i en krevende situasjon med tvangssammenslåing av Troms g Finnmark.

– Han viste fra første stund at han var rett person til oppgaven. Han bygget broer og var en politiker folk hadde tillit til og respekt for, skriver Støre.

Jonas Gahr Støre

– For meg ble Bjørn Inge en kamerat i ordets fineste forstand, skriver Støre.

– I politikken møter vi mange ulike mennesker som alle setter spor, hver på sin måte. For meg ble Bjørn Inge en kamerat i ordets fineste forstand.

Støre beskriver fylkesrådslederen som lojal, ærlig og oppmerksom.

– Hele Arbeiderpartiet sørger i dag over Bjørn Inge Mos bortgang. Våre tanker går til familien og hans nærmeste, avslutter statsministeren med.

Høyre: – Hadde raushet og omsorg for andre mennesker

Også Bjørn Inge Mos politiske motstandere er i dag i sorg.

Bjørn Inge har gjennom mange år vært en stor politisk leder og en viktig stemme for vår landsdel. Fra oss som representerer Høyre i Troms og Finnmark, så har vi hatt gleden av å samarbeide med Bjørn Inge både i posisjon og opposisjon, og han var alltid løsningsorientert, pragmatisk og klok i sin tilnærming for å få til gode løsninger og beslutninger til beste for alle oss som bor her i nord. Først og fremst vil vi framheve hans raushet, omtanke for andre mennesker og hans ukompliserte og omsorgsfulle måte å omgås alle på, uansett partitilhørighet, skriver gruppeleder Christine B. Killie og fylkesleder Geir-Inge Sivertsen.

Kåfjord i sorg

Bjørn Inge Mo var ifølge nåværende ordfører Bernt Eirik Isaksen Lyngstad en markant person som har betydd mye for Kåfjordsamfunnet.

– Det er en trist dag. Kåfjord er i sorg, sier ordføreren til NRK.

Han mottok det triste budskapet søndag morgen.

– Det vi tenker mest på er familien til Bjørn Inge. De har mistet en kjær far. Han var alltid til stede, og selv om han reiste mye, så tok han vare på familien, sier Lyngstad.

Mo har vært både ordfører og varaordfører i kommunen.

– Det er nesten Kåfjords far vi snakker om her, ikke bare politisk, men også menneskelig. Han så alltid de svakeste i samfunnet, sier Lyngstad.

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.